0614927925 info@aafgrasveld.nl

WEET JIJ WIE JE ECHT BENT? 

En durf je je daarin volledig uit te spreken?

Ik kan op zich best goed voor mezelf opkomen. En ik ben ook niet verlegen, maar tegelijkertijd als het er echt op aankomt kies ik toch automatisch voor harmonie. Dan weet ik eigenlijk niet eens wat ik zelf wil.”

 

lichaamswerk ademwerk stembevrijding amsterdam bij Aaf

Dat is wat veel klanten mij vertellen. Het is verbazingwekkend hoeveel vrouwen aan de buitenkant sterk en succesvol zijn, maar van binnen eigenlijk niet weten wie ze in essentie zijn. Ze voelen zich daardoor onvervuld en niet helemaal gelukkig.

Het knaagt aan je en je weet eigenlijk niet waarom. Of eigenlijk wel. Het lijkt of je niet helemaal vanuit jezelf leeft. Je kan in de meeste situaties wel voor jezelf opkomen. Maar niet op de cruciale momenten als het erop aan komt.

In een meeting met het MT. Of in een gesprek met je partner thuis. Omdat je eigenlijk niet zo goed weet wie jezelf nou écht bent. Je handelt vanuit de patronen zoals je dat je hele leven al doet: gericht op behoud van harmonie.

Maar wie ben je nou werkelijk écht? Durf je dat écht uit te spreken? Te voelen? En naar te handelen?

Het lijkt op cruciale momenten of je niet voor jezelf opkomt. Je niet durft uit te spreken. Dan stokt het in je keel. 

 

aaf grasveld stembevrijding amsterdam lichaamswerk

Ruim 17 jaar lang werkte ik als relatiemanager/coach bij de Wereldbank, de Verenigde Naties en de Triodos Bank met mensen over de hele wereld. Nadat ik promotie had gekregen in mijn baan dacht ik: nu ben ik echt succesvol.

Ik werkte bij een bedrijf met een missie die paste bij de mijne, ik had leuke collega’s en ik werd gewaardeerd in wat ik deed. Maar toch haperde mijn stem, mijn keel kneep ineens dicht als ik me wilde uitspreken. Wat was hier aan de hand? Ik snapte er niks van. Waarom kon ik mij ineens niet meer uitspreken?

Dat was zo’n rare gewaarwording, want als je me goed kent, ik ben normaal gesproken echt niet op mijn mond gevallen. Ik ben extrovert en durf mijn mond wel open te doen.

Daar zat ik dan met mooie promotie op zak, leuke collega’s en een baan bij een missie gedreven organisatie die paste bij mijn hart. Maar van binnen wist ik niet meer wie ik was. Inmiddels was ook mijn grote kinderwens uitgekomen, dus mijn geluk kon toch niet op? Maar ik was niet gelukkig.

Ik zat voortdurend vast in mijn hoofd en was alleen maar mijn best aan het doen. Ik stond altijd aan. Ik was altijd heel actief, werkte op 200% inzet en enthousiasme, maar wist niet hoe ik kon ontspannen. Ja, door te sporten dacht ik. Door hard te sporten, 2 lesjes achter elkaar, heerlijk vond ik dat. Lekker knallen, boksen. Maar op een gegeven moment kreeg ik rugklachten. Wat was er met me aan de hand?

Ik vond het zo interessant wat daar met mij gebeurde dat ik mij hierin ging verdiepen. Ik spendeerde duizenden euro’s aan lichaamsgerichte opleidingen. Denk hierbij aan ademwerk en haptonomie. Dit combineer ik met systemisch werk en het nog in coachland onbekende stembevrijding.

Ik ontdekte dat de combinatie van al deze methodes een synergie effect heeft om tot de kern van zelfexpressie te kunnen komen. Dat coaching zonder lichaamswerk als water naar de zee dragen is.

Via haptonomie, ademwerk en Stembevrijding ontdekte ik hoe je met jezelf kon verbinden op een veel diepere manier. Iets wat ik nooit op school had geleerd. Nooit van mijn ouders had geleerd. Ik was zo verwonderd, dat ik besloot mij hierin verder te specialiseren en in 2018 startte ik mijn praktijk.

 

 

lichaamswerk amsterdam

HET BELANG VAN JE LICHAAM VOELEN EN VERBINDING MET JEZELF

Wekelijks heb ik klanten die er al diverse trajecten hebben opzitten bij een psycholoog of een ‘praatcoach’. Pas als ze bij mij komen vertellen ze dat ze het nu niet alleen snappen met hun hoofd, maar het ook voelen in hun lichaam. Daardoor kan je op celniveau een nieuw pad in je zenuwstelsel aanleggen. Dán pas kan je je patroon doorbreken.

 

 

ALS SUCCESVOLLE VROUW GROEIEN

van succes aan de buitenkant

naar meer happiness van binnen

en meer authentieke expressie

VISIE, LEF EN LEIDERSCHAP

… en de kunst van het voelen

Als je weet wat jouw talent is, namelijk zorgen voor harmonie, heb je nog iets extra’s nodig. Namelijk de kunst van jezelf te kunnen voelen, waardoor je zelf ook meer gaat shinen. En je mensen weet te raken met je verhaal.

Je wordt onweerstaanbaar blij als je behalve harmonie ook je eigen visie durft uit te spreken op spannende momenten als het ertoe doet. Je leeft meer voluit. En het leuke is, iedereen kan leren voelen. Ook als je denkt dat dat jou nooit zal lukken.. Je hebt zelfs meer gevoel in je dan je ooit had gedacht! Alleen zit het nu nog wat onder stof, weggestopt. Omdat je nooit hebt geleerd hoe je kan voelen.

Zelf ben ik mijn lichaam écht goed gaan voelen na de miskraam van mijn eerste kindje. Ik kon altijd goed met mensen verbinden, maar ik voelde mijn lijf nog niet zo goed als ik nu kan. Het is zo’n verademing. Het brengt zoveel meer. Ook in de coachwereld zoals de Landelijke Beroepsvereniging voor Coaches en Supervisoren geef ik workshops over het belang van de connectie met het lichaam.  

Het precies aanvoelen van emoties van de ander is mij aangeboren. In de loop der jaren heb ik al honderden vrouwen geholpen. Ze maakten weer verbinding met zichzelf. En ze ervaarden de vreugde om uiting te geven waar je voor staat. Daar word én jij, én de wereld mooier van.

stembevrijding aaf amsterdam ademwerk

Wat is het doel van mijn leven?

Als kind was ik al geïnteresseerd in de mysterie van het leven. “Hoe ver reikt het heelal?” en: “Wat was er vóórdat de aarde bestond?” waren vragen waarover ik me toen al verwonderde. En vooral de vraag: “Waarom ben ik hier op aarde?” Was een vraag die ik mezelf veel stelde. Inmiddels heb ik het antwoord daarop gevonden.

Gelijkheid en rechtvaardigheid in de wereld: Een wereld zonder armoede

Op mijn 16e was ik voor het eerst in Afrika. Daar voelde ik een spark in mijn hart: Mijn 1e baan was voor de Wereldbank werken en bijdragen aan een betere wereld. Altijd heb ik mijn hart gevolgd, door me in te zetten voor meer gelijkheid en rechtvaardigheid in de wereld.

Ik heb voor de Verenigde Naties in vele Afrikaanse landen gewoond en gewerkt zoals: Kameroen, Mali en Mozambique. Daarna vloog ik jaren lang de wereld rond voor sociale projecten van de Triodos Bank. Vanwege mijn kinderwens ben ik uiteindelijk weer naar Nederland terug gekomen.

Daar ontdekte ik dat als ik mijn talent nog dichterbij de mens die direct tegenover mij inzet, en niet de hele wereld, dat mijn impact vele malen groter is. Zodoende zocht ik meer mijn geluk in verbinding van hart tot hart.

Dood en leven : angst en intense vreugde, overgave

Ook merkte ik dat ik meer dan anderen over de dood nadacht, waar je dan naar toe zou gaan. Tijdens de laatste fase van het leven van mijn oma had ik vlak voordat ze stierf een wonderschoon contact met haar op zielsniveau. Ik zag dat ik daarin anders met haar omging dan mijn familie. En het voelde dat ik ook dieper contact kreeg met haar, op een andere frequentie. Dit heb ik ook ervaren bij een dierbare vriendin van mij die op jonge leeftijd is overleden.

Dit heeft me ook geholpen om met angst en paniek te leren omgaan. Want als ik dat van mezelf mag zeggen, ik ben heel intelligent, en als extrovert type erg sociaal ingesteld. Maar hoe je met emoties om moest gaan, dat was me nooit geleerd en snapte ik niks van. Mijn emoties overspoelden me op een gegeven moment.

Spiritualiteit is een illusie, echte healing zit in je lichaam.

Ik hou van ontdekken en nieuwe dingen proberen. Zo heb ik veel boeken gelezen zoals van Eckhart Tolle, een nieuwe wereld en de Kracht van het Nu. Ook ben ik in mijn leven naar veel verschillende retraites en ceremoniële bijeenkomsten geweest. Dit vond ik op zich best fijne bijeenkomsten met lieve mensen.

Maar ik merkte dat teveel mensen denken dat als je maar genoeg positieve affirmaties uitspreekt en je angsten op een briefje schrijft en in het vuurt gooit tijdens een ceremonie met veel wierook, dat dat je daarmee vanzelf een leven vol bliss & glory krijgt. Maar zo werkt het niet. 

Als je alleen maar omhoog kijkt naar het licht, maar je geen verbinding maakt met je eigen wortels, je basis, dan leef je in een illusie. De echte wereld en de echte wijsheid vind je door contact te maken met je eigen lichaam. Niet met de universe.

Miskraam, ademwerk en haptonomie

Mijn kinderwens was groot. Ik weet nog hoe zielsgelukkig ik was toen ik voor de eerste keer zwanger was. Ik voelde de liefde voor dit kindje dat groeide in mijn buik. Bij de 12 weken echo bleek dat het hartje niet meer klopte. Achteraf gezien heb ik toen mijn emoties, mijn verdriet, niet voldoende ruimte gegeven. Ik was eerst nog zo in ongeloof, ik kon het moeilijk accepteren. Ik wilde het kindje helemaal niet loslaten. Ik kon het niet. Mijn kindje bleef ook gewoon nog fijn in mij zitten, ook al was het officieel niet meer in leven. Van het ziekenhuis kreeg ik op een gegeven moment pillen mee om de “bevalling” op te wekken. Uiteindelijk werd op 2e kerstdag werd mijn kindje “geboren”, ik vond het emotioneel en fysiek erg ingrijpend.

Daarna ben ik nog een keer zwanger geweest van een tweeling, maar omdat de hartjes al meteen niet klopten vond ik dat emotioneel niet zwaar. Toch, toen ik leerde over systemisch werk, waren dit wel ook 2 kindjes van mij.

Toen ik weer zwanger werd, was ik dolgelukkig dat de 12 weken echo goed was, maar de hele zwangerschap heb ik een onbewuste angst gehad. Toen ik bij 41 weken zwangerschapsvergiftiging had en ze me vertelde dat ze “slecht” nieuws hadden schrok ik zo ontzettend.

Uiteindelijk bleek het dat het slechte nieuws was dat ik een spoed keizersnede moest ondergaan (en niet natuurlijk kon bevallen). Maar ik was van binnen zo geschrokken. Alleen de artsen en de mensen om mij heen hadden dat niet door. Gelukkig is mijn zoon gezond geboren. Maar ik heb na de bevalling de schrik pas uit mijn lichaam kunnen loslaten nadat ik ontdekte wat de impact is van ademwerk en lichaamswerk zoals haptonomie.

Wil jij ook:

…je grenzen leren aangeven?

…op je intuitie leren vertrouwen?

…je eigen koers varen in het leven?