0614927925 info@aafgrasveld.nl

Via deze geleide meditatie kan je contact maken met jouw Innerlijke Wijsheid.

In deze meditatie doorloop je 7 “stappen”; je gaat langs 7 plekken in jouw lichaam. Elke kwaliteit is een poort of een station naar de daaropvolgende kwaliteit. Je voelt bij elke stap wat er van die wijsheid in jou resoneert. De beleving wordt versterkt door je handen op bepaalde plekken op je lichaam te leggen en door het zeggen of zingen van bepaalde woorden of klanken bij elke kwaliteit. Door deze meditatie te doen kan je contact maken met wat jou ten diepste beweegt. Het helpt je te herinneren aan wat er echt toe doet.

Deze meditatie kan je op elk gewenst moment doen, op elke dag, in elke fase van je leven, en je zult precies voelen welke plekken er op dát specifieke moment het meeste voelbaar zijn. Die plekken hebben dan aandacht (ruimte) nodig, of hebben je wijsheid te brengen.

Zo gaat de meditatie: Je pakt met je linkerhand je rechterhand en brengt deze langzaam op je uitademing naar de volgende plek. En op die plek laat je dan je hand rusten, adem je rustig in en uit, en terwijl je contact maakt met de plek zing of zeg dan, hardop of zachtjes van binnen:

1. Ja, ik besta. Dit ben ik. Ik aanvaard.
2. Ik verlang.
3. Ik hoop.
4. Ik vertrouw.
5. Ik laat los.
6. Ik heb lief. En er wordt van mij gehouden.
7. Ik wil. En ik ben bereid.

Toelichting:
1. “Ja, ik besta. Dit ben ik.” Dit is bij de eerste plek: de plek van aanvaarden;
Van het bewustzijn van dát je bestaat, geboren bent, de bedoeling bent;
En van het aanvaarden van hoe het nu is in jouw leven;
Kan je voelen dat je niet verder hoeft te zijn dan waar je nu bent, maar precies op schema ligt?
Als je hier weerstand in ervaart of een oordeel over hebt, kan je dan ervaren dat je weerstand voelt of dat je hier een oordeel over hebt? Want als je daar compassie mee hebt, dan aanvaard je dus. Namelijk, hoe het nu is IN JOU. Nadat je hebt aanvaard hoe het nu in jou is, en dat je bedoeling bent dat je bestaat, ga je door naar de volgende plek.

2. “Ik ben een verlangend mens”. Op deze plek maak je contact met je verlangens. Door contact te maken met álle verlangens in jou, ook die waar je je eigenlijk voor schaamt, laat je jouw levensenergie stromen.

3. “Ik hoop”. Voel welke van al jouw verlangens er echt uitspringt die je het állermeeste hoopt. Hoop is in die zin verlangen, maar er komt iets bij, een gevoel van overgave. Dat is spannend, want je hebt geen controle op de uitkomst, maar het durven hopen, doet leven. Als je niet durft te hopen omdat je bang bent om teleurgesteld te worden, dan leef je dus niet voluit. Dus: Durf te hopen! Zelfs als je wanhoop voelt. Maar daar zit levensenergie. Voel het verschil, zolang je niet hopeloos bent, is er hoop. En daar gaat het om! En durf je uit te spreken over jouw hoop! En durf om hulp te vragen. Hopen en hulp vragen is niet voor mensen die zwak zijn, maar is juist voor mensen die moed tonen.

4. “Ik vertrouw”: Op deze plek verbind je je met jouw vertrouwen. En hier hoort ook bij: Trouw zijn aan jezelf. Aan jouw pad. Op deze plek kan je voelen dat jij een uniek Talent hebt, want er is maar één zoals jij op deze hele aarde.

5. “Ik laat los”: Een misverstand is vaak, dat mensen willen loslaten, of vinden dat ze iets nu maar eens moeten loslaten. Maar het paradoxale is, voor loslaten hoef je juist niks te doen. Het gaat er eigenlijk om dat je tóe laat wat er in jou is. Wat dan dan ook is. En daar uiting aangeven, via je keel. Dus bij spanning: door te zuchten. En bij vreugde, frustratie: geef het geluid of zing het uit. Bij verdriet: laat je tranen stromen. Hou niet langer vast. Maar laat het toe.

6. “Ik heb lief en er wordt van mij gehouden”. Als je je écht met deze woorden kan verbinden terwijl je ze uitspreekt, dan voel je de energie door je heen stromen!

7. “Ik wil en ik ben bereid”. De laatste plek is bij je buik: Hier maak je contact met wat jij nou wezenlijk wilt, niet vanuit wilskracht/spierballen, maar vanuit zachte wil, vanuit je basis, je bekken, de wil die er van nature in jou is, zoals een boom die vanuit zijn wortels “wil” groeien, dat kan je eigenlijk niet tegenhouden. Dit gaat dus niet over een intentie, maar over een besluit dat je neemt. Dat je gaat doen wat je wilt. En dus bereid bent en de verantwoordelijkheid neemt voor de consequenties die daarbij horen. Spannend? Ja. Maar als je luistert naar jouw wijsheid wat jij écht wilt, dan voel je hoe groot jouw kracht is. En dan wordt het simpel, niet makkelijk, maar wel helder wat je te doen staat.